2015. március 28., szombat

Fülbevaló, karlánc, gyógyító Malachit kő 925 ezüst - Jelenlegi ára: 2 900 Ft *


Üdvözlöm : )
Karlánc és fülbevaló gyógyító kövekkel. A karlánc mérete alakítható.
925-ös femjelzett fülbevaló alapon, tibeti ezüst angyalszáry, és alkotók.
Ajándékba kűldünk, egy pár szilikon fülbevaló akasztót, hogy a fémérzékeny hölgyek is részesülhessenek e csodálatos gyógyítókövek erejében.
Malachit
 
 
A malachit ( rézhidrokarbonát) réztartalmú monoklin kristályrendszerű a karbonátok kalcitcsoportjai ásványegyüttese közé tartozik. Rendszerint rostos, szálas vagy vesés, fürtös megjelenésű, néha fenn-nőtt vékony tűs kristályokban is megtalálható. Gyakori rézérc ásvány.
Kísérő ásványok:  azurit, termésréz, kuprit, limonit, kalkopirit, kalkozin.
Hasonló ásvány:  krizokolla
Hozzárendelhető a szív csakra, de mindegyik csakrára hatással van egy kicsit. Nagyon érzékeny kő, színei zöld és feketészöld, lehetőleg ne érintkezzék vízzel, és ne tegyük ki a tűző napra sem! Feltöltéséhez hematitot vagy hegyikristályt alkalmazhatunk. A Bika, Mérleg, Skorpió, Bak, Vízöntő csillagjegyűek számára alkalmas ez az ásvány.
Eleme: a föld.
  
Fizikai hatása
A gennyesedések és a gyulladások minden fajtája ellen használhatjuk. A túlerőltetett szem fáradtságát is enyhíti. Általában javítja a látást, erősíti a látóidegeket. Erősíti a hasnyálmirigyet és segíti a szervezet méregtelenítését és savtalanítását. Aktiválja a test öngyógyító folyamatait. Erősíti a szívizomzatot, egyenletesebbé teszi a szívritmust. Hatásos szívgyengeség, szívfájás, szívneurózis és erős szívdobogás esetén. Női panaszok, fájdalmas menstruáció vagy menstruációs zavarok esetében szintén használhatjuk, de szülés megkönnyítésére is alkalmas. A malachit férfiaknál és nőknél egyaránt fokozza a termékenységet.   A kólika különféle fajtáira és a görcsös fájdalmakra nézve a malachit lazító, oldó hatású. Porckorongproblémák, reumánál és ízületi gyulladásnál, vagy sérv esetében erősíti a gerincoszlopot. Támogatja a gyermekek fejlődését.
  
Lelki  hatása
Segít a lelki blokádok feloldásában, begyógyítja a lelki sebeket. A félénk, tartózkodó, bizonytalan emberek számára nagyon hatásos ez a kő. Erősíti a képzelőerőt és a felfogóképességet. Javítja a kitartó képességet. Megóv a negatív sugárzásoktól. A barátság szimbólumaként is tartják, ez még az ókorból ered. Az egyiptomiak a remény és a bizakodás köveként tisztelték, viselőjének szerencsét és harmóniát hoz a partnerkapcsolatban. Segít a pszichoszomatikus megbetegedésnél és lelki egyensúlyunk és harmóniánk visszaállításában.
  
Keletkezése és felhasználása
Másodlagosan keletkezik rézérctelepek oxidációs zónájában, az oxidációs öv leggyakoribb ásványa. Az érctelepek felszínre kibúvó részében az oxigénben dúsabb beszivárgó csapadékvíz kilúgozza, majd az áramló talajvíz átitatja a kőzeteket. Gyakori jelenség, hogy az azurit malachittá alakul.
A réz kinyerésén túl, tömött tömbös előfordulásait díszítőkőként is felhasználták. Szép példája látható ennek Oroszországban Szentpéterváron a Téli Palota és az Izsák-székesegyház burkolása. A San Paolo fuori le mura bazilika szentélyét az orosz cár által adományozott malachittal burkolták. Festékalapanyagként is használatos volt. Régen a római nők a malachitport, szemhéjfestéknek használták. Az ókori Egyiptomban gyakran használták falfestményekhez, zöld színként. Ékszerek készítésére is gyakran használják vesés szép rajzolatú példányait.
Napjainkban a Kongói Demokratikus Köztársaság termeli a legtöbb malachit követ, amelyek akár a 10 cm-es hosszúságot is elérhetik.
  
Előfordulása
Telepszerű előfordulásai találhatók Oroszországban (az Ural-hegységben), a Kongói DemokratikusKöztársaság (Katanga tartományában),  Zambiában,  Namíbiában,  Marokkóban,  Chilében,  Ausztráliában (a déli területeken), az Egyesült Államokban (Arizona és Utah állam területén),  Németországban, Franciaországban és Romániában (Erdélyi részén és Rézbányán). Bányászták Olaszországban (Elba és Szardínia szigetén).
Magyarországon apró kristályok halmazaként Balatonfüreden, Martonyiban, Nagybörzsönyben, Szabadbattyánban, Pécs környékén Erdősmecske határában, Recsken tartósan bányászták, Velemben ls előfordul a kalkopirit mállási maradványaként. A Velencei-hegységben a Szűzvári malom teléreiben apró tűcsként és sugaras gömbökben találh
Kérem, nézzék meg további ajánlataimat és szőnyegeimet, több forintos aukció között.
A termék "kiemelt", a kiemelés díját, mely jelentős, akkor is meg kell fizetnem, ha komolytalan érdeklődő licitál, majd mégis eláll a vásárlástól miután megnyerte a licitet, ezzel akaratlanul is, több módon is kárt okozva az eladónak, vagyis nekem. Kérem, ezért kizárólag komoly érdeklődők licitáljanak.
Kérem, 3 napon belűl rendezze a termék fizetését, még akkor is, ha az aukció zárását előbbre hozon az Önök kérésére. Amennyiben több árura licitál néha 5-10 nap eltérés adódhat, tehát akkor is kérem rendezze a megnyert aukciók árait 3 napon belűl, a szállítása természetesen az Ön igénye szerint, egyben érkezhet később licitált termékekkel, egy csomagban.
Amennyiben személyesen szeretné átvenni Tarnamérán, de nem ér rá a napokban, akkor is kérem, 3 napon belül szíveskedjen átutalni az árát, természetesen ebben az esetben, szállítási költség nélkül. Köszönöm
Csomag feladása:
átutalás beérkezését követő 3 munkanapon belűl max., de lehetőleg azonnal.
Köszönöm megtisztelő figyelmét.
Van még a termékeim között szép szőttes, nézze meg itt, a képre kattintva
 
 



Jelenlegi ára: 2 900 Ft

Az aukció vége: 2015-04-17 21:26
. Fülbevaló, karlánc, gyógyító Malachit kő 925 ezüst - Jelenlegi ára: 2 900 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése